În cadrul discuțiilor de luni, PNL și-a reafirmat susținerea pentru Florin Cîțu, iar USR PLUS a susținut că nu mai are încredere în premierul liberal. Discuțiile urmează să fie reluate marți, de la ora 16:00.

"Au fost câteva ore de discuții în care fiecare partener și-a prezentat pozițiile și punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la PNL îl susțin pe Florin, argumentele pentru care noi nu-i mai acordăm încredere premierului. Vom continua mâine la ora 16:00 discuția. Pe parcursul acestor ore, ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele și scenariile de lucru în baza cărora vom putea să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt", a declarat după reuniune copreședintele USR PLUS Dan Barna.

”Sunt convins că vom găsi soluția bună pentru fiecare parte. După patru luni nu ne putem permite o tensiune mai mare", a afirmat liderul UDMR Kelemen Hunor.

Premierul Florin Cîțu a declarat la Digi24 că așteaptă o propunere de ministru al sănătății din partea colegilor de la USR PLUS și consideră că singura soluție, în situația dificilă a pandemiei, este să funcționeze coaliția. 

Cîțu a spus că nu are ce să-și reproșeze și în cazul demiterii lui Vlad Voiculescu și-a exercitat un drept constituțional: ”Am și vorbit în coaliție despre așa ceva, dar dacă este ceva de îmbunătățit, eu sunt deschis să îmbunătățim, bineînțeles, relațiile să vedem cum putem să funcționăm în viitor”, a spus premierul.

Întrebat dacă ar fi dispus să semneze un document prin care să nu se mai atingă de vreun ministru fără binecuvântarea liderilor coaliției, Florin Cîțu a răspuns: ”Eu sunt OK cu a avea discuții, protocoale, să facem ce vrem, atât timp cât eu îmi păstrez atributul constituțional. Este foarte clar că nu poți să negociezi Constituția. Dacă cu toții suntem de acord în coaliție că este decizia premierului, în urma evaluării premierului, foarte bine! Că putem să comunicăm altfel, că putem să spunem lucruri, aici putem să discutăm, nu e nicio problemă, suntem flexibili, dar nu avem cum să negociem Constituția”.