Procurorii DNA fac joi trei percheziții la instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava, într-un dosar în care se investighează fapte care ar fi fost săvârșite în perioada martie 2020 - 2021.

În cursul zilei de joi, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la trei instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava, potrivit unui comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași și Suceava.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, descinderile au loc la Administrația Bazinală a Apelor Prut -Bârlad, cu sediul în Iași, la Primăria Victoria și Primăria Vatra Moldoviței.

Săptămâna trecută, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins la sediul Administrației Naționale "Apele Române" (ANAR), după dezvăluirile Recorder privind numirile politice de la această instituție. Aceștia ar fi ridicate documente care au legătură cu angajările din ultima perioadă. 

Directorul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad, Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu, potrivit investigației Recorder.

Gabi Musteață, un inginer din instituție, s-a hotărât să vorbească după ce a fost obligat de Petru Avram să angajeze la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundațiilor o tânără care a fost chelneriță la un bar din Iași.

Deși a studiat Chimia, tânără nu are cunoștințe elementare în domeniu. Între timp, Musteață a fost concediat, pe motiv că i s-a desființat postul.

Premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control la Apele Române.

Miercuri, el a susținut că Musteață a fost concediat din cauza desființării postului, fără legătură cu presiunile lui Petru Avram privind numirile pe criterii politice.