Premierul Florin Cîțu susține că ursul Arthur, ucis de un prinț austriac, nu era cel mai mare urs din România, așa cum spune ONG-ul Agent Green.

"Am avut o discuție cu domnul ministru (al Mediului - n.r.), am înțeles că există o anchetă. Vom vedea care vor fi rezultatele. Se pare că nu toate informațiile din spațiul public sunt corecte, aici nu aș vrea să comentez. Se pare că nu este cel mai mare urs, până la urmă. Vom vedea care sunt concluziile anchetei", a fost reacția premierului după ce Agent Green a anunțat că cel mai mare urs din România a fost ucis de un prinț austriac într-o arie protejată.

Citește și: Agent Green: Cel mai mare urs din România, ucis de prințul Emanuel von und zu Liechtenstein

Ministrul mediului, Tanczos Barna, a declarat, într-o conferință de presă, că Garda Națională de Mediu și Garda Forestieră derulează anchete pentru a lămuri ce s-a întâmplat: ”Ceea ce trebuie stabilit foarte clar este dacă s-a respectat legea cu privire la derularea operațiunii de extragere. Trebuie demonstrat fără dubiu dacă ursul recoltat este cel pentru care s-a dat derogarea”.

El a mai spus că, după clarificarea situației, trebuie reanalizată procedura de acordare a derogărilor.

Întrebat dacă ursul împușcat era cel mai mare din România, ministrul UDMR a replicat: ”Nu știu cine poate spune că e cel mai mare din țară, poate are puteri supranaturale. Nu știu dacă a fost cel mai mare sau cel mai mic, dacă îl chema Arthur sau îl chema Ioniță”.

Gabriel Păun, președintele Agent Green și consilier onorific al premierului Florin Cîțu, a declarat miercuri seara, la Digi 24, că ursul ucis era Arthur, acesta fiind cel mai mare exemplar pe care l-a văzut.