Educație la înălțime: Cu drona de la Sfântu Gheorghe
Prima lecție deschisă de dezvoltare durabilă, parte a proiectului Educație la Înălțime, a avut loc joi, de la ora 11:00, fiind transmisă live cu drona de la Sfântu Gheorghe, din locul de vărsare a Dunării în Marea Neagră.
Lecția a pus accent pe importanța conservării apelor, pe principalele surse de poluare, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului.
”Locația nu este aleasă deloc întâmplător, urmăritorii având ocazia să vadă de la Sfântu Gheorghe, un areal unic cu faună și specii protejate, zboruri cu drona, prezentări, activități și experimente ce vor demonstra impactul poluării ecosistemului din Deltă. Pentru că nu trebuie să ne oprim niciodată din învățat, vă invităm virtual pe toți alături de noi”, a declarat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.
Întreg demersul presupune organizarea a 8 lecții speciale, care includ și activități non-formale la clasă sau acasă, jocuri și sarcini potrivite pentru elevi de 9-14 ani.
Lecțiile vor fi transmise cu drona din diferite regiuni ale României de către profesori locali, și vor fi disponibile live și ulterior înregistrate pe www.dezvoltaredurabila.gov.ro și canalele de Youtube și Facebook ale partenerilor.
Astfel, Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030 asumate de România prin Strategia Națională pentru Dezvoltarea României 2030 ajung în școlile din România și prind formă și contur, temele abordate în cadrul lecțiilor plecând de la conceptul de dezvoltare durabilă și fiind corelate cu competențe specifice din programa școlară.
Când au loc următoarele lecții:
- joi, 13 mai: Inegalități reduse - Maramureș (Firiza) - Cea mai mică clasă (8 copii, în vârf de munte)
- joi, 20 mai: Pace, justiție și instituții eficiente - Banat (Timișoara) - Memorialul de la Sighet
- joi, 27 mai: Orașe și comunități durabile - Muntenia (Urlați) - Comunitate sustenabilă: ecoturism, dezvoltare locală, educație incluzivă
- joi, 3 iunie: Sănătate și bunăstare - Transilvania (Făgăraș) - Fundații comunitare implicate în educație pentru sănătate
- joi, 10 iunie: Educație de calitate - Moldova (Galați) - Roboți și programare - echipe de fete și băieți, educație STEM pentru toți
- joi, 17 iunie: Energie curată și prețuri accesibile - Dobrogea (Murighiol) - Energie regenerabilă - parcuri eoliene, panouri solare și experimente live
- joi, 24 iunie: Acțiune climatică - Oltenia (Dăbuleni) - Deșertificare (Sahara României).
Comentarii