Colegul nostru din Bruxelles Evan Lamos a fost în metroul oprit în această dimineață între stațiile Arts-Loi și Maelbeek, imediat după declanșarea exploziilor.

Evan este directorul multimedia al EurActiv.com și în general el este cel care intervievează alte persoane. Din cauza evenimentelor din această dimineață, el a fost cel care a fost intervievat de mai multe televiziuni din Belgia și din străinătate.

Interviul integral realizat de Georgi Gotev și Laura Fernández Álvarez a fost publicat pe Euractiv.com.

”Eram în drum spre muncă. Mergeam cu metroul cum fac întotdeauna și tocmai schimbasem liniile la Arts-Loi. Ne îndreptam către Schuman, ne aflam între stațiile Arts-Loi și Maelbeek, când am simțit un suflu de aer și am auzit zgomote, iar metroul a fost oprit. (...) Cineva a venit din fața metroului până în spate, unde mă aflam eu. Au deschis ușile, au instalat o scară și au început să ne evacueze”.

”Am reusit să fac câteva poze și videoclipuri și să le postez pe Twitter înainte ca guvernul belgian (...) să oprească rețelele de telefonie mobilă. (...) A fost greu să îmi dau seama ce să fac la început. (...) Mă bucur că am reușit să ajut oamenii șă își facă o idee despre ce se întâmpla acolo aproape de explozii.”

”Cred că va dura ceva timp cu siguranță pentru mine să procesez ce s-a întâmplat și să înțeleg ce se întâmplă acum și care ar trebui să fie răspunsul nostru ca societate”.