Premierul Florin Cîțu a plecat de la o conferință de presă, deranjat de întrebările ziariștilor privind alianțele pe care le poate face PNL pentru a ieși din criza guvernamentală.

Deși USR PLUS a declarat în mai multe rânduri că nu se întorc la guvernare atât timp cât Florin Cîțu e premierul, noul președinte al PNL a susținut marți că rămâne deschis colaborării cu această formațiune. 

"PNL este un partid responsabil, un partid care și-a asumat guvernarea într-o perioadă dificilă și nu dă înapoi. În continuare PNL rămâne ferm în spatele președintelui și premierului în această perioadă, nu există niciun fel de discuție aici. În continuare îi așteptăm pe partenerii de la USR să vină și să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe, dar vom trage o linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moțiune alături de PSD sau AUR. În acel moment, PNL nu va mai negocia cu cei de la USR”, a spus Cîțu la finalul ședinței BEx al PNL.

Jurnaliștii i-au atras atenția că USR PLUS nu-l mai vrea premier, dar Cîțu a repetat: ”Rămânem deschiși colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moțiune împotriva Guvernului".

Nemulțumit de întrebările privind variantele pe care le are pentru a rămâne la guvernare, Florin Cîțu a plecat pur și simplu, după doar trei minute de la debutul conferinței.

Ulterior, Biroul de presă al Guvernului a venit cu precizări, deși incidentul a avut loc la finalul ședinței BEx al PNL:

”Facem precizarea că premierul Florin Cîțu a întrerupt declarația de presă desfășurată la Palatul Parlamentului, considerând că afirmațiile sale nu mai sunt de interes pentru jurnaliști. Premierul nu a fost deranjat de atitudinea reporterilor, nu a fugit de întrebările acestora, arătând ca de fiecare dată deschidere față de reprezentanții mass-media”.