Deși nu a început oficial, lupta dintre premierul Florin Cîțu și Ludovic Orban pentru șefia PNL se ascute. Astăzi s-a derulat faza pe vaccinuri.

La începutul videoconferinței cu prefecții, premierul Florin Cîțu le-a spus acestora că a venit momentul ca autoritățile să depună "și mai mult efort pentru a impulsiona campania de vaccinare".

"Vreau să ne asigurăm că reducem la minim șansele unui al patrulea val" și că "nu avem probleme cu alte tulpini", a spus prim-ministrul, adăugând că e important "să continuăm ce-am început și a mers bine, dar trebuie schimbată puțin strategia".

El a spus că au mers bine maratoanele, astfel că e nevoie de astfel de evenimente în fiecare reședință de județ. Totodată, prim-ministrul a spus că trebuie adus vaccinul mai aproape de cetățeni, precizând că vaccinarea a mers bine în zonele urbane, dar e nevoie de soluții pentru zona rurală.

Premierul a ținut să aducă și o clarificare, după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat astăzi că vaccinul va fi gratuit doar o perioadă: "În România, vaccinul e gratuit și rămâne gratuit. Nu e nicio discuție în acest moment în Guvernul României de a schimba lucrurile. Din contră, deja avem comenzi pentru a continua vaccinarea și în toamnă, de a continua campania de vaccinare și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evalua pandemia".