Un fost șef din Transelectrica a dezvăluit la Digi24 că Mihai Tudose i-a cerut, în perioada în care era ministru al Economiei, să nu-i mai trimită informări privind situația companiei.Actualul premier i-a mai cerut s-o angajeze pe șefa sa de cabinet.

Constantin Iacov, fost șef al diviziei de mentenanță de la Transelectrica, susține că avaria produsă săptămâna aceasta la stația de transformare Fundeni nu este un element singular, problemele companiei fiind cunoscute de mult timp, inclusiv de către premierul Mihai Tudose.

Totul "pleacă de la o proastă politică pe care cei care au păstorit această instituție au făcut parte dintr-o anumită structură politică, care i-a impus acolo și prin care s-a încercat să se distrugă cumva această societate de stat, care e de interes național, și transferarea mententanței către societăți private”, a spus Constantin Iacov, la Digi24.

"Actualul prim-ministru Tudose, pe vremea când era ministru al economiei (decembrie 2014-noiembrie 2015 și februarie-iunie 2017 - n.r.) și am avut ocazia să lucrez cu dânsul a primit din partea mea cel puțin patru-cinci informări în care i-am explicat despre ce e vorba. La dânsul în birou, de câte ori am fost, erau mai multe stele decât ar avea un om normal pe umeri și mi-a spus să nu-i mai trimit lui aceste informări. La vremea respectivă, acele informări le făcusem și către premierul de atunci (Victor Ponta - n.r.) și știu că au fost redirecționate către Tudose. Faptul că Tudose știa de această situație și a acoperit-o prin menținerea în funcție a directorului Teau, numit de Chițoiu Daniel, și implicit această doamnă care conduce acum Transelectrica, Popescu, care are o legătură cu ministrul Energiei Petcu, de care nu știe nimeni-nimic, sunt oameni care încearcă distrugerea acestei companii”, a mai spus fostul angajat al Transelectrica.

Totodată, Constantin Iacov susține că Tudose l-a întrebat dacă nu poate s-o angajeze pe șefa lui de cabinet.

"Știți care a fost unul dintre răspunsurile date mie, în birou, de către Tudose? Nu poți s-o angajezi pe șefa mea de cabinet? Sunt (afirmații, n.r.) probate. Între timp, la insistențele domnului Tudose, a fost pusă director general la SMART SA. După o lună am fost nevoit să o dau afară, fiind o firmă pe care o deține Transelectrica”, a povestit el.

"Singura cerință a tuturor miniștrilor a fost să lăsăm lucrurile așa cum sunt”, a mai dezvăluit Iacov.