Peste 100 de persoane au murit în Germania și 1.300 sunt date dispărute, în urma ploilor masive din Germania. Inundații s-au produs și în Olanda și alte țări din vestul Europei.

Landurile Renania-Palatinat și Renania de Nord-Vestfalia sunt cele mai afectate. 

Miinistrul de interne din Renania de Nord-Vestfalia a anunțat vineri că cel puțin 43 de persoane au murit din cauza inundațiilor. Peste 50 de oameni au murit în Renania-Palatinat și numeroase persoane sunt date dispărute, relatează Deutsche Welle. Doar în regiunea Ahrweiler din nordul landului Renania-Palatinat 1.300 de persoane erau considerate deocamdată dispărute. 

Ministrul de interne, Annegret Kramp-Karrenbauer, a mobilizat Bundeswehr.

Premierul din Renania-Palatinat, Malu Dreyer, a declarat pentru postul public de televiziune ZDF că amploarea daunelor din landul său este de neconceput.

”Landul nostru nu a trăit niciodată așa ceva”, a spus el. 

Ministrul de Interne din Renania-Palatinat, Roger Lewentz, nu crede că cele 1.300 de persoane care nu au fost găsite au dispărut. Mulți oameni au fugit din calea inundațiilor, iar rețelele de telefonie au picat, făcând căutările și mai dificile. 

Pagubele materiale nu pot fi estimate deocamdată. Aproximativ 165.000 de persoane nu au curent electric. Puternic afectată este și circulația feroviară în cele două landuri. Apele revărsate au distrus șine de cale ferată, gări și instalații tehnice, potrivit Deutsche Bahn. Doar în Renania de Nord-Vestfalia ar fi afectate șine de cale ferată pe un total de 600 de kilometri.

Inundații puternice se înregistrează și în Olanda și Belgia.