Comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, a discutat joi, la București, cu premierul Ludovic Orban despre bugetul UE și planul de redresare.

"Până la 60 de miliarde de euro fonduri nerambursabile și încă 20 de miliarde de euro în împrumuturi sunt în joc doar pentru România", a declarat comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn, aflat joi la București.

În întâlnirea cu premierul Ludovic Orban, Hahn a discutat despre viitorul buget european pe termen lung și despre Fondul de redresare și reziliență.

"România ar trebui să devină mai rezilientă și mai competitivă", întrucât în viitor ne așteaptă și alte crize, a precizat comisarul european.

La rândul său, premierul român i-a transmis lui Hahn că Bucureștiul va susține Comisia Europeană, precum și "adoptarea cât mai rapidă a tuturor reglementărilor necesare, astfel încât atât bugetul UE, reglementările aferente exercițiului financiar multianual să fie adoptate într-un termen cât mai scurt și, de asemenea, toate detaliile legate de Programul de relansare economică, care a fost adoptat de Consiliul European".

Șeful Guvernului a subliniat importanța unei cooperări apropiate cu Comisia Europeană.

"Considerăm că un dialog și o cooperare apropiată între Comisia Europeană și guvernele țărilor europene, Guvernul pe care-l conduc, este extrem de important pentru ca toate oportunitățile care s-au născut din deciziile europene, atât cele privitoare la bugetul UE, cât și cele privitoare la Facilitatea de Recuperare și Reziliență să poată să genereze o relansare cât mai rapidă a economiei la nivel european, sigur, ținând cont de prioritățile care au fost fixate de Comisie, legate de Europa inteligentă, legate de investiții serioase în inovare, cercetare-dezvoltare, soluții inteligente de digitalizare, de asemenea prioritatea privitoare la o Europă verde cu atingerea obiectivelor care sunt stabilite în reglementările adoptate la nivel european", a mai afirmat Orban într-o conferință comună de presă.