Hillary Clinton a acceptat, joi, oficial învestitura democrată pentru alegerile prezidențiale, caracterizând-o drept ”o piatră de hotar”. Ea a declarat că acceptă nominalizarea cu umilință, hotărâre și o încredere fără limite în promisiunea Americii.

Fostul secretar de stat a dat asigurări că va fi "președinta democraților, republicanilor, independenților".

În fața celor circa 5.000 de delegați reuniți de luni la Philadelphia, Pennsylvania, Clinton nu a ratat ocazia de a lansa, din nou, săgeți la adresa adversarului său republican, miliardarul Donald Trump.

El "vrea ca nouă să ne fie teamă de viitor și să ne fie teamă unii de alții", a susținut Hillary Clinton: "Dar noi nu temem. Noi vom răspunde provocărilor așa cum am făcut-o întotdeauna. Noi nu vom construi un zid. În locul lui, vom construi o economie în care toți cei care vor un loc de muncă bine plătit pot să găsească unul".

Prima femeie care câștigă învestitura unui mare partid american s-a declarat "fericită pentru bunicile și nepoatele și toate cele care se află între aceste două categorii" că a spart "plafonul de sticlă".

"Sunt fericită pentru băieți și bărbați de asemenea, căci atunci când o barieră cade pentru unii în America, aceasta deschide spațiul pentru toți", a mai spus fosta primă doamnă.