Iepuri în sectorul 6, închiriați pentru școli. Îngerași, Mickey, Goofy, prin Direcția Copilului sector 6. Ornamente de 26.000€ la Galați. Altele, în Piatra-Neamț. Iepuri în Balotești. În 2015, orașul Voluntari plătea 15.000€ pe iepuri/ornamente.

UPDATE 2. Alexandru Dpbra și Ilie Voicu sunt cei doi asociați ai firmei NEXT LEVEL PROJECT CONSTRUCT  SRL (al doilea este Ilie Voicu). Dl Dobra deține părți și în firma ELECTRO ADRIAN LIGHTING SRL, care are nu mai puțin de 43 de contracte cu primăriile din Ilfov și din țară, în valoare de circa două milioane lei. Printre acestea se numără Ciolpani, Otopeni, Corbeanca , Bran, Zărnești, Balotești, dar și cu Primăria sector 6, potrivit HotNews.ro. Așadar, misterul iepurilor din Ilfov e legat de cel de București. 

UPDATE

Primăria Sector 6, prin Administrația Școlilor, va anula comanda privind închirierea iepurașilor cu 2500 de euro și a altor figurine asemănătoare, a declarat, pentru HotNews.ro, primarul Gabriel Mutu. 

”Am solicitat retragerea ofertei respective cu anularea achiziției. Contractul încă nu a fost semnat. Într-adevăr, a fost această cerere de oferta lansată de SEAP și în momentul în care am aflat despre ce este vorba, m-am interesat, că de fapt sunt șase grădinițe care au solicitat figurine cu ocazia sărbătorilor pascale. Ei puteau să solicite și elicoptere, dar nu înseamnă că trebuia să le luăm. S-a oprit această achiziție. Oricum, iepurașii nu puteau fi livrați decât după ce se semna contractul, să vină să-i ia. Nu stau să urmăresc acest tip de achiziții pentru că nu am cum. Le-am solicitat directorilor să nu mai facă asemenea achiziții", a declarat Gabriel Mutu.

Recorder.ro a descifrat misterul iepurilor aurii de 2 metri jumătate, surprinși de un fotograf amator când erau transportați pe o platformă. Bănuila de pe Facebook cum că dna primar Gabriela Firea i-a comandat s-a dovedit Fake News.

Recorder.ro a săpat în SEAP (site-ul oficial de licitații publice) și a dat de urma banilor. A găsit o listă întreagă de cumpărări directe acordate de Administrația Școlilor a Primăriei sectorului 6 firmei NEXT LEVEL PROJECT CONSTRUCT. Recorder a deschis drumul. Am săpat și noi.

De Crăciunul trecut, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGSASPC) sector 6, aflată tot în subordinea Primăriei de sector, a alocat pentru închiriere de ornamente 83.972 lei (18.600 euro) aceleiași firme, NEXT LEVEL PROJECT CONSTRUCT. Această direcție se ocupă cu asistența persoanelor defavorizate și cu protecția copilului.

Ce ornamente a închiriat DGSASPC sector 6 pe 21.11.2017, în valoare totală de 83.972 lei, de la firma :

- Figurina 3D - Mos Craciun (18.600 lei)

- Figurină 3 D Michey Mouse (11.500 lei)

- Figurină 3 D Mini (n.r.: probabil, e vorba de Minnie) (11.500 lei)

- Figurină 3 D Goofy (11.500 lei)

- Figurină 3 D Îngeraș (11.500) - închiriere

- Brad 3D (16.000 lei) - închiriere

- Figurina Sfera 3D (2.300 lei) - închiriere

- Instalație tip sir 20M - închiriere

- Instalație tip perdea 50M - închiriere

Am căutat pe un site care vinde produse din China și un iepuraș (de Crăciun, îl numesc ei!) costă 100 de dolari la dimensiuni 100*100 cm. Administrația Școlilor, potrivit datelor SEAP, consultate de Recorder, a achiționat iepuri de dimensiuni mai mari, 2,5 x 1,70 x 1,65 metri. Să zicem că prețul de cumpărat al unui iepure cu aceste dimensiuni ar fi de 300, chiar 500 dolari.

Socotiți câștigul din închirieri. 

 

Sectorul 6 nu este nici pe departe singurul pasionat de iepuri 3 D cu leduri

În 2015, Primăria Orașului Voluntari aloca 14.934 € pentru "Iepuraș năzdrăvan", ornament figurină 3D iepuraș de câmp, ornament luminos "Ou cu lumânări", banner "Paște Fericit", închiriate de la MK Lighting SRL

2018

  • Primăria Galați bate recordul cu 119.000 lei (26.400 euro) alocați pentru închiriere ornamente pentru sarbatorile pascale 2018. Îi rugăm pe gălățeni să trimită fotografii cu ornamentele (redactie[at]euractiv.ro)
  • Primăria sectorului 1 București dorește servicii de închiriere figurina 3d ou 2,5 m, anunț publicat în 29 martie 2018, cu termen-limită 3 aprilie 2018
  • Primăria Municipiului Techirghiol, Constanța, a publicat anunț pentru închiriere iluminat festiv pentru sărbătorile pascale 2018
  • Primăria Târgu-Neamț a închiriat anul trecut cu 25.000 lei ornamente pentru sărbătorile pascalede de la firma SC MK LIGHTing prin achiziție directă.


Arhivă (2017): Imaginile săptămânii: Gabriela Firea a umplut Capitala de găinușe de plastic, iepuri electrici și ouă gigant