Au mărșăluit circa 2000 de oameni. "Azi ieșim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român. Azi ieșim împotriva indiferenței celor de la putere." spun organizatorii: (transmisie LIVE VIDEO de amator, via Facebook EURACTIV.ro)

Participanții au păstrat un minut de reculegere pentru Alexandra. Protestul s-a desfășurat pașnic, oamenii s-au adunat mai întâi în Piața Vitoriei, apoi au pornit spre Ministerul de Interne. Scopul protestului a fost să arate că oamenii nu pot rămâne nepăsători atunci când o tragedie cum a fost cu cele două adolescente din Caracal se întâmplă, iar statul să asite încurcat în propriile birocrații, să fie incapabil să intervină pentru salvarea cetățenilor.

Lipsa mecanismelor de control, imposibilitatea de a interveni rapid, în ciuda celor trei apeluri ale fetei luate în captivitate, faptul că statul își arată neputiința - de la a le asigura servicii decente de transport, cunoscute fiind afacerile date către prieteni în transportul locul/regional până la a asigura siguranța cetățenilor protecția, a-i salva din situații limită atunci există trei apeluri telefonice din locuința unde fetele erau captive, seria de ineficiențe înregistrate în timpul acestui caz, precum și anii când justiția a fost făcută zob de guvernanți i-au adus pe bucureșteni la disperare și i-au scos în stradă sâmbătă seara, pe 27 iulie 2019. "Demisia!" "Jos Guvernul criminal!!" au scandat aceștia.

 

 

Organizația civică Rezistența a organizat sâmbătă seara, în Piața Victoriei din Capitală, un protest pentru Alexandra, fata dispărută în Caracal despre care se crede că a fost ucisă.