Un incendiu a izbucnit joi dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești. Doi pacienți au decedat, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova. Incendiul a fost stins.

Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești este unitate suport COVID.

În salonul în care a izbucnit incendiul se aflau doar doi pacienți. E vorba de cei doi care au decedat). Pe secție mai erau 19 pacienți: 16 au fost evacuați, 3 au refuzat transportul, scrie ziarulincomod.ro.

O infirmieră a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, încercând să-i salveze pe cei doi bărbați care au decedat. Femeia a fost transportată la Spitalul Floreasca din București.

Șeful DSU Raed Arafat a precizat că incendiul a fost anunțat la ora 4:15, iar echipele de intervenție a ajuns la fața locului în zece minute, incendiul fiind lichidat în trei minute.

Arafat a precizat că s-a luat decizia ca celelalte pavilioane ale secției să nu fie evacuate, pentru că nu au fost afectate de eveniment. Există însă o problemă cu furnizarea căldurii, instalatorii lucrând pentru rezolvarea situației, scrie Agerpres.

Medicul Bogdan Nica, managerul spitalului, spune că incendiul s-ar fi putut declanșa din cauza unei scântei: ”Probabil a fost o defecțiune, fie la un aparat, un pulsoximetru, fie faptul că patul a fost mișcat, bolnavul era foarte agitat, s-a mișcat patul și probabil s-a produs o scânteie între pat și parchet. Se întâmplă”. 

Conform Inspectoratului pentru situații de urgență, spitalul nu avea autorizație pentru securitate la incendiu.