Liderii europeni s-au înțeles vineri să continuie discuțiile despre bugetul multianual al UE și despre fondul de recuperare la pachet, a declarat președintele Klaus Iohannis, după Consiliul European în sistem de videoconferință.

”Pe de altă parte, s-a văzut astăzi, în videoconferință, că încă este nevoie de destul de multe discuții pentru a pune toate lucrurile la punct. Încă nu toată lumea este lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare și, de asemenea, trebuie să mai discutăm anumite condiții în care se pot acorda aceste sume”, a precizat Klaus Iohannis.

În ceea ce privește viitorul exercițiu bugetar, Iohannis susține că se luptă împreună ”cu întreaga echipă a României”, pentru a obține ”o sumă considerabil mai mare” și condiții de implementare favorabile pentru România.

”Asta înseamnă bani pentru dezvoltare economică, pentru mediul de sănătate, pentru autostrăzi și pentru căi ferate, pentru apă și canalizare, pentru educație, pentru energie regenerabilă și multe alte lucruri. Cred că este evident că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din Uniunea Europeană. Aceasta este ambiția noastră și în continuare ne vom întâlni într-un format fizic, în Consiliul European, probabil la mijlocul lunii iulie, când voi continua să mă implic pentru a obține cât mai mult pentru România”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.