Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că va sesiza CCR deoarece bugetul are aspecte neconstituționale.

UPDATE

”Un lucru e clar: guvernarea PSD a eșuat. În spitale, probleme peste probleme. Educația este subfinanțată. Economia României este bulversată mai ales după OUG 114 dată în mare taină la sfârșitul anului trecut. De autostrăzi nici nu poate fi vorba, despre justiție, întreaga guvernare PSD-istă a fost un asalt asupra justiției și a statului de drept din România, cu obiectivul clar din partea PSD de a pune mâna pe justiție, de a politiza justiția ca ei să-și rezolve dosarele penale. De fapt, PSD nici nu guvernează pentru români și pentru România, ci pentru Dragnea. PSD este incompetent și incapabil să conducă România".

”Întreaga guvernare pesedistă a fost un asalt asupra statului de drept din România...PSD nu guvernează pentru români, PSD guvernează pentru Dragnea”.

”Bugetul rușinii naționale - asta este bugetul propus pentru 2019, Bugetul rușinii naționale. Este un buget nerealist, supraevaluat și întârziat. Cu acest buget, PSD încearcă să acopere nereușitele multiple din timpul guvernării de până acum. Ei l-au numit „Bugetul Investiției” și asta este prima mare minciună din buget. Toată lumea s-a întrebat de ce a întârziat PSD bugetul trei luni de zile, fiindcă, în conformitate cu legea în vigoare, în 15 noiembrie trebuia prezentat în Parlament bugetul. Suntem la sfârșitul lui februarie. Păi, vă spun eu de ce au întârziat: ei nu vor să se realizeze investiții fiindcă nu au bani. De aceea au întârziat bugetul cu trei luni de zile”.

”Există însă, din păcate, și aspecte de neconstituționalitate în acest buget. Bugetul rușinii naționale nu doar că pune în pericol economia românească, are aspecte clare de neconstituționalitate. Nu se respectă obligații asumate de România față de Uniunea Europeană, din care facem parte. Se încalcă unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul Consiliului Fiscal. Se aduce atingere principiului descentralizării și principiului subsidiarității”.

LIVE TEXT:

  • avem un asalt asupra justiției, pentru a-și rezolva problemele penale
  • bugetul rușinii naționale, e un buget nerealist, supraevaluat
  • nu vor investiții pentru că nu au bani, de aceea au întârziat bugetul
  • ăștia nu vor să facă spitale
  • dacă e vorba de ei au bani, PSD a alocat numeroși bani partidelor politice: ”150 de milioane va primi PSD din finanțarea partidelor, din 270 de milioane propuse pentru finanțarea partidelor. PSD și-a tras bani de 20 de ori mai mult decât 2016. Pentru asta au bani”
  • administrațiile locale sunt o victimă a acestui buget
  • există aspecte de neconstituționalitate în acest buget, nu se respect obligații asumate de România față de UE, se încalcă unele drepturi fundamentale
  • voi sesiza CCR în privința bugetului pe 2019 și în legătură cu legea de aprobare a plafoanelor.