Președintele Klaus Iohannis și omologul polonez, Andrzej Duda, au fost marți la Smârdan, județul Galați, la exercițiul militar multinațional "Justice Sword 21".

"Tocmai s-a încheiat un exercițiu la care am asistat împreună cu președintele polonez, domnul Andrzej Duda. Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciții, ca să încurajăm forțele noastre care lucrează împreună.Am asistat împreună și cu dumneavoastră la acest exercițiu. Ați observat, cu siguranță, că astăzi, în exercițiu, au fost forțe din România și forțe din Polonia. Soldații polonezi sunt cei care au venit să facă parte din Brigada Multinațională. Este extrem de important să aibă loc astfel de exerciții, pentru a verifica și pentru a crește gradul de interoperabilitate, adică să lucreze bine împreună, să se cunoască reciproc, să învețe cum să se conecteze unii cu ceilalți și să fie capabili să execute împreună misiuni de luptă", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a reamintit că astfel de exerciții ale Aliaților sunt pregătiri pentru "misiuni de luptă de apărare".

"Este, pentru noi, pe Flancul Estic al NATO, extrem de important să avem forțe bine antrenate, bine pregătite pentru apărare. Noi ne pregătim pentru apărare pe Flancul Estic", a mai spus Klaus Iohannis.

Declarația comună a șefilor de stat din Formatul București

Mai mult pe EurActiv »