Luptătorii săi sunt considerați deosebit de brutali, dar nu foarte pricepuți din punct de vedere militar. Cu toate acestea, conducătorul cecen Ramzan Kadîrov susține că ar cuceri Bahmut în ”câteva ore”.

Rusia evacuează, între timp, civili din zonele ocupate din apropierea frontului.

Conducătorul cecen Ramzan Kadîrov s-a oferit să-și trimită propria unitate de luptă ”Ahmat” în orașul Bahmut, din estul ucrainei, dacă liderul mercenar rus Evgheni Prigojin și oamenii săi se retrag din oraș.

”Da, dacă fratele mai mare Prigojin și Wagner pleacă, atunci Statul Major pierde unități cu experiență, iar fratele lor mai mic Kadîrov și Akhmat le-ar putea lua locul”, a scris vineri Kadîrov pe Telegram. Luptătorii săi sunt pregătiți să se ducă și să cucerească orașul. ”E doar o chestiune de câteva ore”, relatează Welt Online.

Evgheni Prigojin a amenințat vineri că își va retrage pe 10 mai unitățile din orașul Bahmut, din estul Ucrainei, din cauza lipsei de muniție și a numărului mare de pierderi în rândurile soldaților.

Reuters a notat că nu este clar dacă declarația lui Prigojin poate fi luată în considerare deoarece acesta a postat frecvent comentarii impulsive în trecut. Chiar săptămâna trecută a retras o declarație despre care a spus că a făcut-o ca pe o "glumă".

Rusia folosește și unități din Cecenia în războiul de agresiune împotriva Ucrainei. Oficial, cecenii fac parte oficial din forțele de poliție și din Garda Națională, dar, de fapt, respectă ordinele lui Kadîrov.

Cum a transformat Kadîrov o țară izolată precum Cecenia într-o putere militară în interiorul Rusiei

Mai mult pe EurActiv »