Ministrul sănătății, Nelu Tătaru a declarat sâmbătă seara, într-un interviu pentru Digi24, că România se apropie de scenariul 4 și că va urma o nouă ordonanță militară pentru implementarea noilor măsuri.

Nelu Tătaru a precizat că vârful epidemiei din România ar fi așteptat în a doua jumătate a lunii aprilie, când ar putea fi diagnosticate oficial cu COVID-19 în jur de 10.000 de persoane. Creșterea cifrelor ar putea fi determinată și de faptul că până acum s-au întors din străinătate în țară în jur de 200.000 de români, dar până de Paște sunt așteptați să sosească încă pe atâția, potrivit Digi24.ro.

Scenariul 4 se aplică după depășirea pragului de 2.000 de infectări. În acest scenariu, cazurile ușoare sunt tratate la domiciliu, urmând ca doar cazurile moderat-severe să fie internate la boli infecțioase, iar cele critice la terapie intensivă.

Totodată se va schimba și metodologia de testare. Nu vor mai fi testați doar cei din carantină sau contacții unor persoane infectate, ci toți cei care prezintă simptome.