În spotul audio-video realizat de Administrația Prezidențială și refuzat de CNA, președintele Klaus Iohannis îi cheamă pe români la referendumul din 26 mai, pentru a vota pentru o Românie în care nimeni nu e mai presus de lege.

"Dragi români, cu toții ne dorim să trăim într-o țară în care hoții și corupții stau la pușcărie, nu în fruntea statului. Pe 26 mai să spunem răspicat «DA» pentru România europeană, «DA» pentru România pe care o iubim, țara oamenilor cinstiți și integri în care nimeni nu este mai presus de lege. Nu-i lăsați pe alții să decidă în locul vostru. Românii votează, pentru că românii contează", e îndemnul lui Klaus Iohannis în spotul audio-video realizat de Administrația Prezidențială pentru prezentarea referendumului din 26 mai.

Administrația Prezidențială a solicitat vineri, în numele președintelui Klaus Iohannis, CNA să își respecte propria lege de funcționare și să emită decizia privind normele și regulile de reflectare a campaniei pentru referendum.

De asemenea, a fost solicitată adoptarea de către CNA, cu celeritate, a unei recomandări de difuzare a unui spot audio-video realizat de Administrația Prezidențială, în regim de anunț de interes public, către televiziunile naționale și locale.

Marți, Consiliul Național al Audiovizualului a respins cererea, președintele propus al CNA, Monica Gubernat, susținând că spotul este "100% electoral" și nu poate fi considerat mesaj de interes public.