Președintele Klaus Iohannis a depus vineri o coroană de flori în fața Clubului Colectiv, în memoria victimelor incendiului de acum cinci ani. Totodată, el a promulgat legea privind plata tratamentului în străinătate pentru răniții de la Colectiv.

Klaus Iohannis a aprins dimineață o candelă și s-a recules câteva momente în fața altarului improvizat din fața clubului Colectiv, în memoria victimelor incendiului din 30 octombrie 2015.

Totodată, președintele a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea art. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul București.

Potrivit legii, bugetul Ministerului sănătății se achită cheltuielile aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în țară și în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din București.

”Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute la alin. (1), pe durata vieții, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 și indiferent dacă sunt realizate în țară sau în străinătate, în unități sanitare din sistemul de stat și în cele din sistemul privat, precum și la medici și terapeuți independenți, în regim ambulatoriu, cu internare și în orice altă formă necesară desfășurării optime a tratamentelor medicale", prevede legea promulgată astăzi.

"Cu siguranță că lucrurile s-au schimbat și am învățat ceva, cel puțin politicienii mai responsabili au învățat ceva de aici. Vineri se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv și ... exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit", a declarat miercuri seara președintele Iohannis, într-o conferință de presă.