Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj pentru cei care sărbătoresc Învierea în această noapte, dar și pentru ortodocși, care celebrează duminică Floriile.

"Credincioșilor romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici le doresc să primească Învierea Domnului cu sănătate, pace sufletească, speranță și grijă față de semeni. Chiar dacă aceste sfinte sărbători ne găsesc departe de cei pe care ni i-am dori alături, puterea credinței noastre ne unește sufletește și ne dă speranța că în curând vom putea fi împreună din nou", le-a transmis președintele Klaus Iohannis într-un mesaj video. 

Șeful statului le-a transmis ”cele mai călduroase urări și credincioșilor ortodocși, greco-catolici, armeni și cultelor neo-protestante care celebrează în această duminică Floriile, sărbătoarea smereniei și iubirii".

Președintele s-a referit și la epidemia de COVID-19, exprimându-și speranța că sărbătorile pascale vor aduce românilor ”alinare și puterea de a trece cu bine peste orice provocări”.

”Sunt convins că uniți și încrezători în viitor vom ieși întăriți din această grea încercare", a spus Klaus Iohannis.