Obiectivul nostru este să susținem un singur candidat - a subliniat Cioloș.

După anunțul potrivit căruia Nicușor Dan va fi candidatul USR pentru Primăria Capitalei, Dacian Cioloș, întrebat dacă PLUS îl veți susține în continuare pe candidatul Vlad Voiculescu, membru PLUS, a răspuns: Vom avea candidați comuni ai Alianței, luni vom avea ocazia să discutăm cu colegii de la USR, să vedem care e abordarea lor și dacă mergem cu un candidat comun - dacă mergem după formula pe care o prevede protocolul dintre partide.

Înțeleg că USR a decis să nu susțină un candidat propriu, ci a ales să susțină un candidat independent. Urmează să discutăm acest lucru în alianță.


Dragoș Tudorache: Principiile pe care este bazat protocolul între cele două formațiuni este "să avem candidați foarte buni", precum și criterii de competență și meritocrație.

Să rezulte în urma unei competiții deschise. Ambii candidați, Vlad Voiculescu, să intre într-o competiție deschisă, în urma unor alegeri primare, să alegem candidatul cel mai bine plasat.

Dacian Cioloș: Nu vrem să mai facem greșeala să prezentăm mai mulți candidați. Suntem gata să facem tot ceea ce ține de noi pentru a avea un candidat comun. Noi credem că Vlad Voiculescu poate să fie un candidat comun.

Pentru a fi cât mai siguri este necesar să știm că are și susținerea celorlalți membri din alianță. Dacian Cioloș spune că decizia finală va depinde și de felul cum vor fi organizate alegeri: dacă va fi sau al doilea tur, și nu doar unul singur.