Video de la min. 47:40. Declarația zilei de ieri vine de la mulțime, care scandează, organizat, în timpul discursului lui Liviu Dragnea, "Justiție, nu corupție!"

Note din discursul lui Liviu Dragnea:


Liviu Dragnea adresează mulțimii întrebarea: Ce înseamnă statul paralel împotriva căruia protestăm azi aici?

Securitatea. Au trecut trei ani și jumătate de când regimul Băsescu, cel care a construit acest sistem, a plecat. Dar instrumentele lui au rămas. Care sunt instrumentele?

Procurorii corupți au rămas. I-ați văzut la TV falsificând dosare, i-ați auzit audiind martori falși.

Mulțimea: huo-huo.

-Șefa DNA a rămas.

Mulțimea: huo-huo.

Ați auzit-o cerând procurorilor capete mari. Ați văzut-o anchetând guvernul doar pentru simplul fapt că guvernează.

Generalii au rămas. Ei vorbesc azi . Ei acționează prin rețeaua de propagandă securistă. Jurnaliștii sub acoperire au rămas. Îi vedeți, cu batistuță cu tot, îi vedeți în fiecare zi, mințind în fiecare zi în ziarele și televiziunile lor.

Magistrații sub acoperire au rămas. Pe ei nu îi vedeți.

A mai rămas obiceiul de a folosi serviciile secrete și poliția în scopuri politice.

Au mai rămas 6.000.000 români ascultați. Au mai rămas protocoalele secrete între servicii și parchete, au mai rămas șantajul și amenințarea.

Beneficiarii politici: ei dau sens și putere statului paralel. Ei pierd alegerile la urne, dar vor să le câștige prin DNA și SRI. Sunt și prizonierii lui. Fără sprijinul instituțiilor de forță, nu ar reuși.

Să nu îl invidiem pe prietenul dvs., Klaus Iohannis.

Salutați-l mai bine, vă rog.

Mulțimea: Huo, huo..., huo.

- Ce credeți, când spune că nu vede protocoalele secrete are o problemă la ochi sau la dosar?

- Când spune că statul paralel e o glumă proasră: credeți că nu are umor sau dosar?

Să nu îl invidiem pe Ludovic Orban. L-a propus pe Iohannis candidat la Președinție, la cinci zile după ce a fost achitat.

Să nu îi invidiem pe ei și pe mulți ca ei, care cred că dacă stau în gură cu cuvântul anticorupție vor scăpa din captivitate.

Se bucură de așa-zisa putere pe care le-o dă statul paralel, dar sunt niște unelte jalnice ale acestor securiști.

 

Mulțimea scandează: Justiție, nu corupție!

 

E o frăție josnică, o cârdășie periculoasă, o cârdășie care vrea să scoată România din joc. Putem să îi spunem foarte simplu: statul paralel, statul subteran. Sau putem să îi spunem Securitatea. Boala care ne-a întros pe unii împotriva altora, a aradicalizat societatea care strică prietenii și relații vechi doar dacă îndrăznim să nu gândim ca ei.

Societatea a ajuns măcinată de ură și invidie; oricui i se întâmplă ceva bun există cineva care consideră că nu e meritat. Această boală care ne-a adus mai rău decât pe vremea vechii securități, Oameni buni.

Staliniști și securiși vor să ne transforme pe toți într-un popor de denunțători, să ne învinuim între noi pentru lucruri pe care nu le-am făcut. Suntem șantajați să depunem denunțuri împotriva rudelor, colegilor sau împotriva unor oameni pe care nu i-am văzut niciodată.

Este un plan abil de insinuare a terorii, că oricine, oricând poate fi luat. Că oricine oricând poate fi transformat în suspect. Când delațiunea ajunge să țină loc de probe, societatea devine prizoniera terorii.

Toți ați putea fi atinși de mâna lungă a acestor securiști. Sunt 6.000.000 oameni care au fost înregistrați, filați de statul paralel.

E mai mult decât ne-am fi închipuit vreodată.

Priviți la cel din stânga voastră. Și la cel din dreapta. Cel puțin unul dintre ei a fost interceptat. E posibil chiar amândoi.

E posibil să fii chiar tu printre cei 6.000.000 români cărora le-au fost încălcate drepturile și libertățile.

2/3 din populația acestei țări. Este intolerabil. Și nici măcar nu contează dacă ești vinovat sau nu. Nu trebuie să fii inculpat. Nu contează nimic. Important e ca statul paralel să știe ce îți dorești. Cu cât știe mai mult, cu atât devine mai puternic și mai represiv.

Iar noi toți devenim mai vulnerabili și mai supuși presiunilor de orice fel. Tot ceea ce spui vor folosi într-o zi împotriva ta sau a altcuiva.

Să nu vă faceți iluzii că unii sunteți în afara mizei. Fiecare contează pentru ei. Nimeni nu este în afara interesului statului paralel. Toți putem fi ținte la un moment dat.

Nu trebuie să vă faceți iluzii că doar cei cu funcții publice sunt ținta acestor execuții. Toți puteți deveni ținte vii.

Mulțimea: "Liviu Dragnea, nu ceda! Noi suntem de partea ta!"