Fostul lider al PSD, încarcerat din luna mai la Penitenciarul Rahova, a fost marți dimineață la ICCJ. Liviu Dragnea a atacat decizia definitivă de condamnare la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Imaginile difuzate de televiziunile de știri arată că Liviu Dragnea și-a ras mustața.


Potrivit Digi 24, Liviu Dragnea a solicitat instanței amânarea judecării acestei contestații, pe motiv că are nevoie de timp pentru a-și angaja un avocat. Solicitarea a fost admisă, noul termen fiind stabilit pentru 10 decembrie.

Constestația în anulare a fost depusă în octombrie. Dragnea invocă decizia Curții de Apel București privind compunerea completurilor de judecată de la Instanta supremă. Dacă solicitarea îi va fi acceptată, sentința de condamnare va fi anulată, iar procesul se va rejudeca. 

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanța supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menținerea ilegală în posturi a două angajate - Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul Organizației PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze și să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influența pe care o avea în calitate de președinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica să fie menținute în funcție la DGASPC Teleorman.