Ministrul interimar al justiției, Lucian Bode, a anunțat joi că va aviza proiectul Programului "Anghel Saligny". Ședința de Guvern în care ar urma să fie aprobat proiectul are loc vineri, de la ora 16:00.

"În ceea ce privește Planul Național de Investiții 'Anghel Saligny', acest proiect de act normativ a fost dezbătut în primă lectură în Guvern în urmă cu trei săptămâni și, așa cum rezultă din primele discuții pe care le-am avut cu specialiștii din Ministerul Justiției, cunoscând subiectul în coordonate mari ca membru al Guvernului, în această seară ne vom consulta cu echipa de la Ministerul Dezvoltării, cu cei care au inițiat actul normativ și, cu siguranță. voi aviza acest proiect", a declarat Lucian Bode la Ministerul justiției, după preluarea portofoliului.

”Procedura de avizare a unui act normativ este de natură tehnică și așa trebuie să rămână. Ministerul Justiției trebuie să se pronunțe strict pe legalitatea actelor. Despre oportunitatea unui program sau a unei măsuri guvernamentale, deciziile sunt luate atunci când construiești programul de guvernare, când stabilește politicile publice sau direcțiile de acțiune”, a spus el.

Bode a mai spus că desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției rămâne o prioritate:

”Ne-am asumat acest lucru în programul de guvernare, fiind totodată o condiție esențială pentru ridicarea MCV. Soluția o știm cu toții, doar cine nu vrea s-o vadă nu o vede. Soluția este un proiect solid, care să țină cont de recomandările Comisiei de la Veneția, care să fie dezbătut de urgență în Parlament și care să obțină consensul unei majorități parlamentare".

În ceea ce privește procedura privind numirile la vârful parchetelor, el a susținut că nu se poate derula pe un mandat al unui ministru interimar.