Mai mulți parlamentari PSD, printre care și trei proprietari de păduri, vor tăierea pădurilor pentru ca pe locul lor să fie ridicate hoteluri și baze de agrement.

Potrivit Realitatea TV, 11 parlamentari PSD, printre care și trei proprietari de păduri, vor să modifice Codul silvic, astfel încât terenurile forestiere să treacă din extravilan în intravilan, pentru a putea fi tăiate în vederea construirii de structuri turistice. Conform proiectului, cine defrișează trebuie să împădurească în altă parte aceeași suprafață de teren.

Parlamentarii susțin că este nevoie de această modificare a legii, pentru că turismul montan trebuie să se dezvolte, prin înființarea de unități de cazare și de baze de agrement, spa-uri, piscine, restaurante și baruri.

Printre cei 11 deputați se află și Cătălin Rădulescu (PSD), trimis, în august 2014, în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția și dare de mită. 

Rădulescu se numără și printre inițiatorii unei modificări a legii privind programul "Schi în România". Proiectul dă voie administrațiilor locale să stabilească parteneriate cu diverși investitori, prin care pădurile se pot transforma în suprafețe aducătoare de profit.

Inițiatorii legii arată că, potrivit legii pădurilor din Austria, una din cele mai importante funcții ale fondului forestier este cea de recreere, prin asigurarea accesului tuturor în păduri, relatează Realitatea TV.