„Dacă mi-ai fi spus, în 2004, când am fondat Facebook, că o mare parte din responsabilitatea mea de astăzi constă în a lucra să păstrez integritatea alegerilor de interferențele altor guverne, nu aș fi crezut" - Zuckerberg, într-un interviu la CNN.

Într-un interviu acordat lui Laurie Segall, senior tech correspondent CNN, Mark Zuckerberg  a spus că îi pare foarte rău pentru cele făcute, cu datele utilizatorilor Facebook, de firma Cambridge Analytica. Zuckerberg spune că vor lua la analiză toate activitățile care li se vor părea dubioase.

„Vom investiga. Atunci când detectăm activități dubioase, vom investiga. Vom face o treabă bună”. 
Jurnalista Laurie Segall: Nu ați făcut și până acum o treabă bună? De ce nu a existat această atitudine pro-activă, de ce nu a fost făcut acest audit și înainte?

Mark Zuckerberg: Am avut prea multă încredere în dezvoltatori. Trebuie să nu repetăm greșeala. Vom investiga orice act care va implica foarte multe date. Vom face un audit. Dacă sesizăm ceva dubios, vom face o investigație.

Laurie Segall: Sunt sute de companii precum Cambridge Analytica, prin urmare, cum veți reuși?

Mark Zuckerberg: Am schimbat platforma în 2014 și știm cine are acces la multe date. Cred că ne putem da seama. 

Laurie Segall: Sunt 50 milioane de conturi care au fost utilizate de Cambridge Anaytica.

Mark Zuckerberg: Vom analiza, retrospectiv, mii de aplicații. Nu trebuia să dăm credit ceritificării pe care ne-au arătat-o cei de la Cambridge Analytica.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Mark Zuckerberg a anunțat planuri de auditare a aplicațiilor suspecte, restrângerea accesului dezvoltatorilor la date și introducerea unui instrument pentru utilizatori, care să le permită să afle ce aplicații au acces la datele lor și să revoce cu ușurință permisiunile de acces.

„A fost un abuz de încredere între Kogan, Cambridge Analytica și Facebook”, a scris fondatorul și principalul acționar al rețelei sociale. „Dar a fost și un abuz de încredere între Facebook și oamenii care își pun datele la dispoziția noastră și se așteaptă să le protejăm. Trebuie să rezolvăm asta”, a recunoscut el.