În momentul atentatului, numeroși români se aflau la Bruxelles, unii chiar la aeroport, la câteva zeci de metri de locul producerii exploziilor.

Fiica antrenorului echipei Dinamo Mircea Rednic, Luana Rednic, se afla pe aeroport în momentul exploziilor. Ea a povestit pentru Digi24 că era la check-in, înainte de controlul de securitate când a fost prima explozie. După care a mai fost o explozie în altă parte a aeroportului, iar oamenii au început să alerge în toate direcțiile.

Luana Rednic își amintește că un bărbat a luat-o de mână și alături de alte persoane s-au închis într-un birou, adăpostindu-se sub masă. Tavanul căzuse și era fum și praf. În perioada în care a fost închisă în birou a auzit focuri de armă. După 15 minute li s-a spus că trebuie sa evacueze aeroportul.Fiica lui Mircea Rednic povestește că în momentul în care a ieșit din birou, a alergat și pe jos erau oameni întinși, neștiind dacă sunt morți sau vii.

Un alt martor a fost jurnalistul Mihai Delea, invitat al Comisiei Europene la ”Annual Convention for Inclusive Growth” din partea europunkt.ro.

”În momentul în care încercam să mă intorc acasă au fost două explozii lângă mine, undeva la 50-100 de metri”, a povestit, pentru Digi 24, Mihai Delea.

”Am simțit suflul exploziei din plin, foarte mult fum, pereții erau dărâmați, am văzut persoane întinse pe jos, nu stiu dacă mai erau în viață”, a adăugat Mihai Delea. 

Jurnalistul a spus că înainte de cele două explozii nu a auzit nici un foc de armă și toată lumea era liniștită: ”A fost o explozie prima dată și la maxim 5 secunde s-a auzit si cea de-a doua și am simțit suflul exploziei, am început să fugim și să găsim un adăpost. Ne-am adăpostit într-o toaletă, am mers câțiva pași pe lîngă zid spre un restaurant în aeroport și am reușit să și filmez ceva de la locul exploziei. Nu am conexiune de internet să pot să le descarc, sunt bruiaje pe aeroport”.

Aflat la Bruxelles, Ovidiu Nahoi, redactor-șef al RFI, a scris că o atmosferă sumbră s-a instalat în centrul orașului, imediat după aflarea veștilor. Cele mai multe magazine sunt închise, pietonalul comercial Rue Neuve, altfel animat la orice oră din zi, e acum aproape pustiu.

”Terasele, de asemenea, au scaunele strânse, deși azi la Bruxelles e o zi însorită și, în mod normal, mulți ar profita de asta pentru a-și bea cafeaua sau a lua prânzul afară. E o stare ciudată, se aud doar sirenele poliției și ale salvărilor și o stare de îngrijorare se poate citi pe fețele oamenilor. Și nimeni nu știe la ce să se aștepte în orele următoare”, a mai scris Nahoi.

”Sunt șocată și extrem de îngrijorată de ce se întâmplă astăzi în Bruxelles! Toate gândurile mele se îndreaptă către victime și familiile lor!”, a scris, pe Facebook, comisarul European Corina Crețu.

Blocat în Parlamentul European, Traian Ungureanu a declarat, pentru ”Adevărul", că atacurile din Bruxelles au fost desfășurate cu o semnificație precisă pentru a demonstra că ”teroriștii pot lovi chiar în inima Europei".

Europarlamentarul a precizat că atacurile nu pot fi considerate o răzbunare pentru capturarea lui Salah Abdeslam, întrucât o operațiune de acest nivel nu poate fi planificată în doar trei zile.