La Adunarea Generală a Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, ministrul Mircea-Titus Dobre a spus că a ajuns să facă inspecție prin birouri și să constate că directorii săi nu vin la serviciu la ora stabilită prin program.

”Este un sistem cangrenat, nu îmbâcsit, ci cangrenat, în care fiecare protejează pe fiecare, iar la rezultate nu avem niciun fel de rezultate. Nu din cauza mea sau a secretarilor de stat instituția nu funcționează, ci din cauza lor. Pentru că ei vânează numai poziții, se vânează unii pe alții, au orgolii, au polițe de plătit, au frustrări. Adică să ajung în situația să pun secretarul general adjunct al ministerului să se ocupe ca să văd dacă vin oamenii la ora 8:30 la birou, în condițiile în care caut șeful de serviciu și directorul la ora 9 și jumătate și nu sunt? Domnule, dacă nu mai vrei, pleacă. Vacantează postul și cu asta, basta. Problema este că nici nu poate fi dat afară. Sunt titulari pe post, posturile sunt ocupate prin concurs”, a declarat ministrul Mircea-Titus Dobre, relatează Digi 24.

Contactat de Digi24, ministrul a detaliat nemulțumirile pe care le are, explicând că funcționarii din Ministerul Turismului vin târziu la serviciu, semnează condica și pleacă la ora 17:00, în condițiile în care au de lucrat cu instituții din domeniul privat, într-un domeniu care trebuie să fie extrem de activ și de dinamic.

”Se pierd documente, se pierde timp apoi pentru a le căuta, fiecare aruncă vina pe celălalt, nu le este teamă de nimic. Nu este vorba de incompetență, cât de delăsare și dezinteres”, a precizat ministrul Turismului.

El a povestit că, în momentul în care și-a preluat mandatul, mulți dintre funcționarii cu funcții au venit în biroul său ca să-l îl lingușească și să-și asigure astfel spatele.

Dobre a anunțat că va face un raport de informare către prim-ministru și a spus că a luat deja primele măsuri, instituind controale de o săptămână, iar rezultatele deja se văd.

Mircea-Titus Dobre a spus că nu știe dacă situația este la fel și în alte ministere.