Moţiunea intitulată "Lia Olguta Vasilescu - Ministrul Minciunii şi al Injustiţiei Sociale" va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor de la ora 16.00, urmând ca votul să aibă loc miercuri.

UPDATE

Ministrul enumeră categoriile numeroase care au beneficiat de măriri de salariu.

***

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că nu rămâne mai nimic din textul moţiunii, dacă sunt scoase invectivele şi cifrele care au au acoperire în realitate.

Ea a mai spus că nu există o statistică potrivit căreia salariile a două milioane de români au scăzut în urma revoluţiei fiscale, aşa cum se arată în moţiune.

***

"Luni de zile aţi minţit că salariile nu vor scădea, ci vor creşte, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în dumneavoastră şi în Guvernul din care faceţi parte! Aţi fost demascată de propria incompetenţă şi aţi continuat cu sfidarea populaţiei", se arată în textul moţiunii semnată de 62 de parlamentari PNL.

 Liberalii îi reproşează ministrului Muncii faptul că salariile au crescut doar pentru parlamentari şi miniştri.

"Aţi anunţat creşteri, însă nu aţi spus că va creşte numărul românilor cu salarii mai mici! Sunt şi salarii care au crescut! Cele ale parlamentarilor şi ale miniştrilor! Explicaţi, doamnă ministru, cum v-a scăzut salariul, pentru că aşa aţi afirmat, în condiţiile în care luaţi cu 1.000 de lei mai mult? Avem speranţa, stimaţi colegi, că nu veţi vota astăzi gândindu-vă la propriul buzunar, ci la cetăţenii din circumscripţia electorală din care proveniţi dumneavoastră. Trebuie să votaţi luând în calcul efectele mandatului doamnei Olguţa Vasilescu asupra oamenilor de rând”, se arată în textul moţiunii.