Moțiunea intitulată "Lia Olguta Vasilescu - Ministrul Minciunii și al Injustiției Sociale" va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaților de la ora 16.00, urmând ca votul să aibă loc miercuri.

UPDATE

Ministrul enumeră categoriile numeroase care au beneficiat de măriri de salariu.

***

Lia Olguța Vasilescu a declarat că nu rămâne mai nimic din textul moțiunii, dacă sunt scoase invectivele și cifrele care au au acoperire în realitate.

Ea a mai spus că nu există o statistică potrivit căreia salariile a două milioane de români au scăzut în urma revoluției fiscale, așa cum se arată în moțiune.

***

"Luni de zile ați mințit că salariile nu vor scădea, ci vor crește, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în dumneavoastră și în Guvernul din care faceți parte! Ați fost demascată de propria incompetență și ați continuat cu sfidarea populației", se arată în textul moțiunii semnată de 62 de parlamentari PNL.

 Liberalii îi reproșează ministrului Muncii faptul că salariile au crescut doar pentru parlamentari și miniștri.

"Ați anunțat creșteri, însă nu ați spus că va crește numărul românilor cu salarii mai mici! Sunt și salarii care au crescut! Cele ale parlamentarilor și ale miniștrilor! Explicați, doamnă ministru, cum v-a scăzut salariul, pentru că așa ați afirmat, în condițiile în care luați cu 1.000 de lei mai mult? Avem speranța, stimați colegi, că nu veți vota astăzi gândindu-vă la propriul buzunar, ci la cetățenii din circumscripția electorală din care proveniți dumneavoastră. Trebuie să votați luând în calcul efectele mandatului doamnei Olguța Vasilescu asupra oamenilor de rând”, se arată în textul moțiunii.