Comportamentul Jandarmeriei de vineri seara nu i-a descurajat pe protestatari și mulți dintre ei au revenit și sâmbătă seara în Piața Victoriei. Românii au ieșit și în alte orașe.

Cristian Bârdac, consilier la Secretariatul General al Guvernului, cu rang de secretar de stat, scrie pe pagina de Facebook că protestatarii care au ieșit vineri seara în Piața Victoriei ”trebuiau mitraliați, nu stropiți cu apă”. Între timp, postarea a fost ștearsă, dar G4Media.ro a făcut o captură foto după postare.


+++

Din primele cercetări, doi dintre agresorii celor doi jandarmi sunt din Craiova, iar numele lor au fost deja transmise poliției pentru verificări, scrie Ziarul de Craiova.

Pe Facebook, dar și pe alte canale de comunicare interne ale jandarmeriei și poliției se menționează că unul dintre aceștia se numește Marius Ologu-Stancu, un craiovean care este deja în vizorul autorităților din această dimineață. Acesta neagă orice implicare.

Un al doilea agresor se numește Sorin Maceluică și ar fi un cunoscut al oamenilor legii.

Conform unor surse citate de Ziarul de Craiova, peste 300 de membri ai unor galerii de fotbal au fost identificați. 

+++

Circa 40.000-50.000 de persoane au fost sâmbătă la proteste.

+++

Poliția Capitalei a anunțat sâmbătă că 19 persoane au fost conduse la audieri în legătură cu incidentele produse vineri seara la protestul din Piața Victoriei. 


+++

”În anul Centenarului, îmi doresc ca tensiunile din societatea românească să nu escaladeze dincolo de dialog. În acest an festiv al Unirii noastre, trebuie să ne amintim că suntem un singur popor, că ne dorim să continuăm ceea ce au început înaintașii noștri în 1918. Îi asigur pe partenerii noștri euro-atlantici că România ramâne devotată principiilor și valorilor noastre comune și va continua să acționeze în consecință”,  a scris ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, pe Facebook.


Timișorenii au început protestul intonând imnul. Ei au continuat cu sloganuri împotriva partidelor aflate la guvernare: ”PSD, ciuma roșie!”, ”ALDE și UDMR, aceeași mizerie!”, ”PSD, nu uita, România nu-i a ta!”, scrie Opiniatimișoarei.ro.








Craiova:

La ora 21:00, în fața Sediului Guvernului sunt peste 20.000 de oameni, care scandează ”Demisia, demisia!”

Atmosfera e liniștită, unii protestatari au venit cu flori și le-au oferit jandarmilor. Și forțele de ordine au venit cu flori, iar între cele două tabere au avut loc discuții civilizate. Ca de obicei, mulți manifestanți și-au adus și copiii.


La Sibiu sunt 7.000, iar la Cluj, Iași și Timișoara - câte 3.000.