Mii de manifestanți protestează duminică, în Piața Victoriei, față de proiectele de modificare a legilor justiției. Proteste sunt și în principalele orașe ale României.

UPDATE 21:00  Protestatarii au cântat imnul "Deșteaptă-te române!".

20:31 Aproximativ 1.500 de persoane protestează la Sibiu față de modificarea legilor justiției și scandează lozinci împotriva Guvernului și a liderilor coaliției de guvernare. Manifestații au loc, duminică seară, și la Timișoara, la Iași, la Galați, Brașov sau la Cluj-Napoca, scrie News.ro. Potrivit Digi24.ro, în țară, cei mai mulți manifestanți sunt la Cluj și Sibiu, câte 2.000.

+++

Numărul protestatarilor este de circa 10.000 la ora 20:00, potrivit HotNews.ro și Realitatea TV, în timp ce Digi 24 relatează că sunt 8.000. Oamenii continuă să vină la protest.

Proteste sunt și în diaspora.


În București, oamenii scandează ”Șerban Nicolae, du-te la pârnaie!”, ”Demisia, demisia!”, ”PSD, ciuma roșie!”, ”Nu scăpați, nu scăpați!”. "Justiție, nu corupție!", "Rezistăm, nu cedăm", "Hoții, hoții!". 

Unii protestatari au cruci pe care sunt scrie diferite cuvinte: "Rujeolă", "imunoglobulină", "marii arși", "medicamente lipsă", "rezidențiat", "tuberculoză", "medicină de familie", scrie Agerpres.

La proteste participă și liderii opoziției Ludovic Orban, Dan Barna și Dacian Cioloș. În stradă mai sunt vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, senatorul liberal, Florin Cîțu, foștii miniștrii Vlad Voiculescu, Raluca Prună, Dragoș Pîslaru și Violeta Alexandru. 

Protestatarii urmează să plece într-un marș de comemorare a Regelui Mihai, până în piațeta Regelui, aflată în apropierea Pieței Victoriei, unde vor să aprindă lumânări și să depună flori, notează News.ro.


Poliția Rutieră a restricționat traficul pe Bulevardul Kiseleff între Arcul de Triumf și Piața Victoriei, și pe Bulevardul Aviatorilor între Piața Charles de Gaulle și Piața Victoriei, dar și pe strada Paris.

Intrat prin telefon la Realitatea TV, Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, a declarat că jandarmii folosesc caii, din nou, din rațiuni de eficiență. El a refuzat să spună câți jandarmi asigură ordinea la proteste și câți protestatari sunt.

Filosoful Mihai Șora este din nou în stradă, la Iași. El a avut un mesaj ferm pentru toți cei care participa la proteste: ”Să fie fermi, să rămână pe poziție! Să nu slabească protestele până nu au câștig de cauză!”, scrie Digi24.ro.