Președintele Klaus Iohannis a participat vineri, la Șantierul de împădurire Uliești, la lansarea Campaniei Naționale de Împădurire ”O pădure cât o țară”.

"Este nevoie de mai multă pădure în România! O să vă explic de ce spun acest lucru clar și răspicat. Avem probleme de mediu. Știți foarte bine, în ultimele zile s-a discutat foarte mult de poluarea puternică, care se poate constata peste tot în România. Se știe că pădurile nu sunt bune doar pentru a te plimba în ele sau pentru a de lemn. Pădurile sunt foarte importante pentru a da aer curat. Pădurile curăță aerul. Pădurile contribuie la un mediu mai sănătos, mai curat. Pe de altă parte, trebuie să fim foarte conștienți că problema climei este una cât se poate de serioasă. Încălzirea globală este un fapt și pentru noi poate să fie un fapt foarte negativ, mai ales aici, în sudul țării, există pericolul să se formeze zone deșertice. Or asta, cu siguranță, nu vrem", a declarat președintele Klaus Iohannis, explicând că, potrivit studiilor, "cea mai eficientă măsură împotriva încălzirii climatice este plantarea de păduri".

"Este nevoie să creștem semnificativ suprafața împădurită din România și această campanie este un foarte bun început și sper să fie un simbol și un imbold pentru multe autorități locale, care pot folosi terenurile care nu mai sunt folosite pentru altceva în agricultură și sper foarte mult ca în următorii ani să ajungem să avem o extindere semnificativă a zonelor împădurite din România, deci pe de o parte protecție, eliminarea tăierilor ilegale, pe de altă parte, plantări masive de pădure. Asta este ce îmi doresc eu pentru România și pentru 'aurul verde' al României", a declarat Iohannis.

Întrebat dacă pădurea este o chestiune de siguranță națională, președintele Iohannis a răspuns: ”Eu cred că pădurile sunt o chestiune de suflet național și de aceea sunt foarte încrezător că vom reuși să schimbăm lucrurile în bine”.