Președintele PNL, Ludovic Orban, consideră că promovarea golfului - un sport accesibil celor cu un venit peste medie - în situația actuală i se pare ”total deplasat”.

”Nu joc golf. Chiar să faci promovare la golf în situația actuală mi s-a părut total deplasat", a declarat duminică seara, la B1 TV, liderul liberalilor, după ce președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să practice acest sport.

Referitor la accesibilitatea golfului, Orban a spus că acesta este accesibil celor care ”au un anumit nivel de venit, care este un venit peste medie și celor care au timpul necesar pentru a putea să practice golf”. 

Golful e ”un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții”, a declarat sâmbătă președintele Klaus Iohannis în cadrul evenimentului organizat de Dacia Renault cu prilejul decernării premiilor Cupei de Golf ”Paul Tomiță” și prezentării noii versiuni Dacia Duster.

HotNews.ro a făcut un calcul rapid, concluzia fiind că golful nu e deloc un sport accesibil tuturor.

Orban a menționat, la B1 TV, că "se află în comunicare cu președintele României", dar și-a exprimat dezacordul față de o eventuală implicare a lui Klaus Iohannis în alegerile interne din PNL, așa cum s-a zvonit:

”Președintele PNL trebuie ales de membrii PNL, pentru că nu trebuie să fie dator pentru alegerea ca președinte decât membrilor PNL, pentru că trebuie să eiste garanția că va acționa în interesul PNL. Candidatul la președinția România trebuie desemnat conform prevederilor statutare. Eu vreau să cred că nu a făcut lucrul ăsta (s-a implicat în alegerile din partis) și sper că nu a făcut lucrul ăsta, pentru că am avut o colaborare exemplară cu președintele României. După ce voi câștiga alegerile din 25 septembrie , evident că voi continua parteneriatul cu președintele României”.