Negocierile cu guvernele UE privind revizuirea regulilor aplicabile muncitorilor detașați pot începe după aprobarea venită din partea plenului Parlamentului European.

"Reforma privind regulile aplicabile muncitorilor detașați are ca obiective o mai bună protejare a acestora și o competiție corectă pentru companii", se arată într-un comunicat al PE. Unda verde din partea Legislativului a venit după ce miniștrii muncii din UE au ajuns luni seară la un acord asupra reformei acestei Directive.

”Consiliul este acum pregătit să se alăture PE la masa negocierilor și suntem foarte nerăbdători să finalizăm directiva privind muncitorii detașați, actualizată și adaptată obiectivelor. Lucrurile se mișcă în direcția corectă, dar diavolul stă în detalii. Vom fi cu precădere atenți la tema transportului rutier, pentru a ne asigura că reforma va asigura echilibrul între libertatea de a oferi servicii și o mai bună protecție a lucrătorilor”, au spus raportoarele Elisabeth Morin-Chartier (PPE) și Agnes Jongerius (S&D).

Ce urmează

Parlamentul și Consiliul vor începe probabil negocierile în noiembrie, cu intenția de a ajunge la un acord în prima lectură.