Ministrul mediului, Costel Alexe, a dat vina pe Gabriela Firea pentru condamnarea României la CJUE din cauza poluării ridicate din București. El a cerut Primăriei Capitalei un plan de urgență pe termen scurt.

”O țară întreagă este astăzi condamnată din cauza unei administrații locale iresponsabile. Comisia Europeană a fost răbdătoare cu noi pe acest subiect. A așteptat câțiva ani ca Primăria București să aprobe un plan de reducere a PM10, apoi, după ce a reușit să-l aprobe, nu a fost capabilă să-l implementeze. Din cauza acestei administrații nu am reușit să ținem sub control poluarea", a acuzat Costel Alexe, adăugând că a cerut de nenumărate ori doar anul acesta Primăriei Capitalei să ia măsuri. 

Ministrul mediului a solicitat primarului Gabriela Firea să vină cu un plan de urgență pe termen scurt privind reducerea poluării în București, pentru ca România să nu ajungă să plătească și penalități. 

 

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a pronunțat astăzi decizia de condamnare a României pentru depășirile constante de...

Gepostet von Ministerul Mediului - România am Donnerstag, 30. April 2020