Germania a depășit joi borna de 20.000 de decese din cauza COVID-19, zi în care s-a înregistrat o cifră record de noi îmbolnăviri. Cancelarul Angela Merkel a făcut, de la tribuna Bundestag, un apel disperat și emoționant înainte de sărbători.

Institutul Robert Koch a anunțat joi dimineața că un număr record de 23.679 de persoane care au contractat în ultimele 24 de ore Sars-CoV-2, numărul total ajungând la 1.242.203. Precedentul record era din 20 noiembrie - 23.648. 

440 de persoane au decedat, astfel că Germania a ajuns la un număr total de 20.372 de victime de la debutul pandemiei.

Aceste cifre îngrijorează autoritățile, în condițiile în care Germania e într-un lockdown parțial, care nu a redus în mod substanțial cazurile noi de infectare, relatează Deutsche Welle.

Într-un discurs disperat și plin de emoție, cancelarul Angela Merkel a pledat miercuri, în Bundestag, la respectarea restricțiilor și a măsurilor de distanțare înainte de sărbători, pentru a nu fi scăpat și mai mult de sub control numărul cazurilor. Ea ar dori introducerea de noi restricții până la mijlocul lui ianuarie, dar deciziile se iau la nivel de land.

Președintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, vorbește despre o situație ”îngrijorătoare”, care s-a agravat în ultimele săptămâni.

El a atras atenția că în unele regiuni spitalele sunt aproape de capacitatea maximă, iar cazurile au crescut din nou în azilurile de bătrăni.

Germania se confruntă cu o răspândire difuză a virusului, ceea ce înseamnă că nu se mai poate urmări și controla lanțul infectărilor.