Programul Start-Up Nation, care sprijină IMM-urile nou înființate, va fi lansat pe 15 iunie, a declarat miercuri ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, în cadrul unui eveniment organizat de StartupCafe.ro.

Start-up Nation Romania prevede acordarea unui ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 de lei pe beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim anual de 10.000 de beneficiari. 

Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe data de 22 mai Legea privind aprobarea OUG nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, iar ministrulAlexandru Petrescu a spus miercuri că a semnat recent normele de aplicare ale proiectului.

Bugetul total al programului este de 1,7 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei de la bugetul de stat și 500 de milioane de lei sunt fonduri europene.

Programul urmărește creșterea numărului de afaceri și revigorarea mediului economic, creșterea numărului de salariați, reducerea numărului de șomeri și creșterea consumului. Guvernul își dorește ca, prin acest program, să fie înființate 10.000 de firme noi și 15.000-20.000 de locuri de muncă, a declarat secretarul de stat Ilan Laufer.