Mai mulți muncitori români au protestat la Bonn față de condițiile în care-și desfășoară activitatea. La protest au luat parte și câțiva membri ai sindicatului german FAU Bonn. Violeta Alexandru a fost la Berlin și Bonn pentru a discuta situația lor.

Oamenii au protestat marți în centrul orașului Bonn, apoi s-au dus la Consulatul României, scandând ”hoții, hoții”, ”noi am venit să muncim, nu să jefuim”. Oficiali din cadrul Consulatului au discutat cu câțiva reprezentanți ai grupului de protestatari.  

Protestul a fost filmat de Erich Mocanu și postat pe pagina de Facebook.

Aflată în vizită în Germania, Violeta Alexandru s-a deplasat de la Berlin la Bonn, pentru a discuta direct cu angajații români nemulțumiți de condițiile de muncă din Germania.

"De la Berlin, după două zile în fermele din zonă alături de români și în discuții terminate cu angajamente clare din partea miniștrilor germani pe care i-am văzut, m-am urcat în mașină și am plecat la Bonn. (...) Am ajuns la Bonn. Aici unde mi-au fost semnalate probleme. Cea mai bună sursă de informare - direct de la oameni. Cea mai bună abordare: răspuns prompt și rezolvate problemele, pentru ca toți românii care muncesc în Germania să lucreze liniștiți, sănătoși și încrezători în angajatorii germani serioși", a scris pe Facebook ministrul muncii.

 

De la Berlin, după două zile în fermele din zonă alături de români și în discuții terminate cu angajamente clare din...

Gepostet von Violeta Alexandru am Dienstag, 19. Mai 2020