Circa 150 de persoane s-au adunat duminică în Piața Victoriei pentru a participa la un marș de protest față de numirea noului prim-ministru, dar și față de mai multe decizii recente ale Curții Constituționale

UPDATE 22.00: În ciuda ploii din București, câteva sute de oameni au continuat să meargă în marș prin centrul Bucureștiului, relatează Digi24. Au ajuns la Parlament și se îndreaptă spre sediul Curții Constituționale.

Peste 100 de persoane protestează și în Piața Mare din Sibiu, potrivit Agerpres.

La 20:30, protestatarii au plecat în marș spre Palatul Parlamentului.

Potrivit Digi24, la ora 20:00 erau circa 800 de persoane adunate în Piața Victoriei.

++++ 

Aproximativ 150 de persoane s-au adunat duminică în Piața Victoriei, urmând să participe la un marș de protest față de "enorma dezamăgire" reprezentată de numirea noului prim-ministru, dar și față de mai multe decizii ale Curții Constituționale a României (CCR), scrie News.ro.

Printre deciziile vizate se numără decizia de constituționalitate a desființării noțiunii de conflict de interese pentru funcționarii publici și desființarea infracțiunii de tentativă la abuz în serviciu.

Conform programului anunțat, la 20:00 sau la 20:30, manifestanții ar urma să plece în marș pe traseul Piața Victoriei - Piața Romană - Piața Universității - Parlament - Curtea Constituțională.

„Dacă rămânem pasivi și nu luăm atitudine la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, vom pierde definitiv războiul pe care l-am dus cu corupția cel puțin în ultimele cinci luni”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a evenimentului, intitulat „Împreună salvăm țara de corupți”.