Comunitățile civice Corupția Ucide, Rezistenta, Insistăm, Inițiativa România, Acțiunea Civică Galați, Declic, Aradul Civic, Reset, Uniți Salvăm, Umbrela Anticorupție Cluj, au anunțat proteste în 20 de orașe din țară.

UPDATE

20:43 Circa 5.000 de oameni protestează și numărul lor crește.


Potrivit HotNews.ro, numărul protestatarilor din București ar fi ajuns la circa 3.000.


În Piața Victoriei sunt circa 1.000 de persoane.

+++

Protest la Iași, în Piața Unirii:


”E importantă atitudinea civică pentru a readuce pe acești guvernanți cu picioarele pe pământ”, a declarat la Blaj președintele Klaus Iohannis, întrebat de protestele de astăzi.

+++

”Jandarmeria apără hoția!”, ”Rușine, rușine, rușine să vă fie!”, ”Refuz, refuz, refuz acest abuz!”, ”Fără garduri!”, strigă oamenii care au început să se adune în fața Guvernului.

Jandarmii au montat garduri lăsând foarte puțin loc între zona în care se află steagul pictat al UE și zona carosabilă. Traficul nu a fost oprit, iar protestatarii încearcă să nu calce pe steagul UE. Atmosfera între protestatari și jandarmi e tensionată.

+++

În București, protestul are loc în Piața Victoriei.

Mișcările de stradă se anunță împotriva măsurilor care, potrivit paginilor care anunță protestele, "au ca efect îndepărtarea României de standardele europene și democratice și aruncarea ei în liga regimurilor autocratice”