Proteste față de proiectele de modificare a Legilor Justiției sunt anunțate pentru duminică seară în București și în alte orașe din țară și din diaspora. În București, protestul este programat să înceapă la ora 18:00 în Piața Victoriei.

UPDATE 20:50: Coloana a ajuns la Piața Constituției, în fața Palatului Parlamentului.

Mii de persoane participă la mișcările de protest din alte mari orașe. Potrivit HotNews, la Timișoara sunt peste 5.000 de protestatari, în Cluj-Napoca sunt peste 4.000, în Sibiu și Iași sunt circa 2.000.

19:30: Peste 12.000 de oameni merg în marș la această oră spre Parlament. În cele mai mari orașe numărul protestatarilor este de ordinul miilor, transmite Digi24.


 Foto: Dan Mihai Balanescu

Potrivit HotNews, s-a redeschis traficul rutier pe Bulevardul Kiseleff, iar Piața Victoriei e goală, deoarece protestatarii sunt pe drum spre Parlament.

19:00: Numărul protestatarilor a ajuns la 5.000 de persoane în Piața Victoriei, transmite Digi24.

O parte a protestatarilor au pornit marșul, mergând spre Piața Romană, iar trafiul în Piața Victoriei este aproape complet închis.

Sute de oameni, printre care și cunoscutul polițist Marian Godină, protestează în centrul Brașovului, transmite Realitatea TV, în timp ce la Iași s-au strâns circa 500 de persoane, potrivit Hotnews.


18:30: Potrivit Digi24, peste 2.000 de persoane sunt deja în fața Guvernului, iar numărul oamenilor prezenți crește de la minut la minut. Bulevardul Kiseleff este deja blocat la această oră, iar în stația de metrou Piața Victoriei este aglomerație. În principalele orașe din țară - Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Galați, Iași, Craiova, Râmnicu Vâlcea - s-au adunat sute de oameni.

+++++++

Mobilizarea pentru proteste s-a făcut pe Facebook, iar protestul din București prevede un marș înspre Parlament, începând cu ora 19:00. Alte proteste sunt anunțate în peste 30 de orașe din țară, scrie HotNews, dar și în Zurich, Paris, Berlin, Munchen sau Milano.

Mai mulți români s-au strâns duminică după-amiază în fața Ambasadei României din Paris cu pancarte de protest și desene, cu mesaje în română, franceză și engleză, scrie HotNews.

 Foto: HotNews.ro

 

PNL, USR și Platforma România 100, lansată de fostul premier Dacian Cioloș, au anunțat că se vor alătura protestelor, notează Agerpres.