Inivitat la emisiunea online realizată de Lucian Mândruță pe pagina de Facebook, analistul Radu Magdin crede că viitorul guvern Dăncilă va trece.

Întrebat despre durata noului guvern, Radu Magdin spune că depinde de doi factori: cu cât va vorbi mai mult, cu atât există riscul să facă greșeli. Depinde de asemenea de echipa cu care vine.

Pe scurt, ce anticipează Radu Magdin

  • Cred că vor trece legile justiției. Cred că jocul este cum va decupa Curtea Consituțională din actualele legi ale justiției.

  • Despre anunțul președintelui de acceptare a nominalizării Vioricăi Dăncilă: Cred că putea să spună altfel. Aveți majoritatea parlamentară, din punct de vedere constituțional, nu avem ce face.

Lucian Mândruță: Sunt unii mai radicali, care spun că trebuia să își riște funcția.

Radu Magdin: Nu, pentru că nu are cu cine. La nivel de opoziție.

Funcționăm în regim concurențial. Dacă ai cu cine în opoziție, dacă avea o poveste opoziția, un narativ... Opoziția doar reacționează la putere, [nu comunică altceva].

Din punct de vedere al votului util, trendul merge spre PNL (30%). USR - 15%.

Există un grad de bun simț în popor. Vorbeam cu bunica unei persoane, anul trecut, despre putere: "maică, da’ slabi sunt".

Lucian Mândruță: 40% pentru PSD? De unde vin?

Radu Magdin: Ei sunt stabili, pentru că nu apare ceva nou pe piață. Ceilalți nu vin cu altceva decât cu campanie negativă.