Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, solicită renumărarea voturilor în peste 30 de secții, afirmând că există "suspiciuni documentate de fraudă" în cazul a peste 2.000 de voturi.

Rau Mihaiu, candidat pentru un nou mandat, este prezent miercuri în fața Biroului Electoral al Sectorului 2, pentru a cere "respectarea votului oamenilor", relatează Agerpres.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Judecătoria Sector 2 au transmis că au făcut verificări și nu au indentificat înregistrată nicio plângere penală formulată de către primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu, nici la Parchet, nici la poliție.

Alături de el se află și alți membri USR precum Elena Lasconi, Lucian Stanciu-Viziteu, Ionuț Moșteanu, Radu Mihail, Diana Buzoianu.

"Cer Biroului Electoral de Sector, Biroului Electoral Municipal, Biroului Electoral Central și decidenților politici să respecte votul cetățenilor Sectorului 2. Avem suspiciuni documentate de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. 2.000 de voturi care fac diferența. Din punctul meu de vedere aceste alegeri trebuie să fie validate după ce toate aceste suspiciuni sunt verificate. Avem o secție în care s-au inversat rezultatele. Avem 504 voturi dispărute. Avem 1.345 de buletine dispărute din secții. Asta din datele oficiale de pe site-ul AEP. Cer PNL să se disocieze de această tentativă de fraudare a alegerilor. Cer să voteze în Biroul Electoral de Sector și al Municipiului pentru renumărările cerute", a spus Radu Mihaiu.

El a menționat că solicitarea sa pentru renumărare nu a primit încă un răspuns și a acuzat o "tergiversare" a rezolvării situației.

"Avem o secție care a fost raportată ca fiind greșit trecută pe procesul verbal încă de luni. Nu există o decizie de renumărare în cazul ei. Oamenii din secția de votare au spus: 'am transcris greșit', iar cei din Biroul Electoral de Sector refuză să ia măsurile normale de a renumăra, pentru a vedea care este realitatea. În plus, în Biroul Electoral de Sector au apărut peste noapte două voturi nule, care nu existau înainte și pe care nu le recunosc cei din secția de votare. Așa ceva este inadmisibil și cer tuturor forțelor politice să respecte votul oamenilor și să voteze în birourile electorale pentru renumărarea transparentă a voturilor", a declarat primarul USR.

Mihaiu a precizat că au mai rămas de validat trei secții, dar că USR a depus cerere pentru renumărarea voturilor la peste 30 de secții, unde "fie voturile au fost raportate greșit, fie au dispărut" voturi.