Candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, a negat informațiile din presă potrivită cărora liberalii ar susține lista de consilieri ai lui Cristian Popescu Piedone, precizând că fostul primar a decis să-i susțină candidatura.

UPDATE

"Conducerea PNL Bucuresti i-a transmis deja lui Sava faptul că nu agreează această strategie și că mizează la alegerile din 5 iunie pe votul bucureștenilor. PNL București consideră că voturile bucureștenilor nu pot fi tranzacționate. PNL București le transmite bucureștenilor că nu există nicio decizie la nivelul PNL București privind o asociere cu fostul primar al Sectorului 4", spune Cezar Preda, purtătorul de cuvânt al PNL București.

Preda mai spune că situația de la Sectorul 4 nu a avut nicio aprobare politică din partea conducerii PNL București, ci a decurs din campania făcută de Sava, a fost decizia sa personală.  

În schimb, prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi a declarat, joi, pentru News.ro, că ”orice susținere pentru Răzvan Sava este binevenită, mai ales că nu va face niciun compromis”, arătând că, dacă fostul primar Cristian Popescu Piedone a decis să îl susțină pentru primăria Sectorului 4, atunci înseamnă că este cea mai bună soluție, și ”cu atât mai bine”.

***

Site-ul BN24 a anunțat miercuri că Răzvan Sava a bătut palma cu Piedone, astfel că PNL susține lista de candidați a fostului primar și, "drept răsplată, candidatul PNL este «garantat Piedone»".

Totodată, site-ul a publicat un video în care apar cei doi împreună plimbându-se în mai multe ocazii prin Sectorul 4 și vorbind cu oamenii. 

Joi dimineața, Sava a reacționat pe Facebook, negând informația: "PNL susține lista de consilieri a PNL pentru Consiliul Local și nici o altă listă. Domnul Cristian Popescu Piedone a decis să susțină candidatura mea pentru funcția de primar al Sectorului 4, deoarece partidul domniei sale, PPUSL, nu are un candidat la această funcție".

Sava mai precizează că Cristian Popescu Piedone susține lista de consilieri a PPUSL pe care o deschide.

"Atât eu cât și colegii mei din PNL Sector 4 susținem lista de consilieri a PNL.Păcat că presa practică asemenea dezinformări grosolane în campania electorală", a mai scris candidatul liberal.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, joi, pentru Mediafax, că susținerea candidatului PNL la Sectorul 4, Răzvan Sava, de către Piedone aduce un prejudicu partidului, afirmând că va avea o discuție cu Sava.

"Noi nu facem alianțe absolut cu nimeni. Este poziția singulară a domnului Răzvan Sava, pe care eu nu o agreez. Nu facem alianță absolut cu nimeni, facem alianță cu bucureștenii”, a precizat Vasile Blaga, pentru Mediafax, solicitat să comenteze sprijinul politic pe care Piedone îl acordă candidatului liberal, sprijin anunțat chiar de către Răzvan Sava.

Întrebat dacă susținerea pe care Piedone o acordă lui Răzvan Sava prejudiciază PNL, Blaga a răspuns: "Eu cred că da".

Vasile Blaga a mai spus că PNL trebuie să aibă o discuție cu Sava: "Noi îl vom susține pe Răzvan Sava, dar trebuie să discutăm cu el”. 

Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată, luna trecută, pentru autorizarea abuzivă a clubului Colectiv, club în care și-au pierdut viața 64 de persoane în urma incendiului devastator izbucnit pe 30 octombrie 2015. 

După ce a demisionat cu greu în urma tragediei de la Colectiv și asta doar la presiunea străzii, Piedone a anunțat că se retrage definitiv din politică. S-a răzgândit destul de repede și pe pe 13 aprilie a afirmat că va candida din nou la Primăria Sectorului 4, deoarece alegătorii i-au reproșat că i-a părăsit.

 Instanța i-a respins candidatura la primărie, dar nu și cea pentru un post de consilier.