Deputatul ALDE Remus Borza susține că la o retribuție de 1.000 de euro pe lună vor intra în corpul demnitarilor doar mediocrii sau hoții, precizând că un demnitar nu se poate prezenta ca ”unii colegi, în blugi, bărboși, slinoși.

”Eu nu trăiesc din 5.000 de lei. Dar sunt oameni de bună credință în Parlamentul țării, iar dacă aveți considerație față de instituția fundamental a unei națiuni, trebuie să terminați cu populismele. (…) Nu cred că trebuie să dăm dovadă de atâta ipocrizie, să facem atât de mari discuții… Ce vreți să facem? Sigur, împușcăm toți parlamentarii țării sau îi trimitem acasă și acceptăm să fim conduși de alte instituții de presă sau de trusturile de presă. (…) Trebuie să acceptați că, la nivelul ăsta redus de salarizare, vor intra în sistemul public, în corpul demnitarilor, doar mediocrii sau hoții. Un demnitar nu poate să vină, ca niște colegi de la un anumit partid în blugi, bărboși, slinoși, să spună: eu sunt alesul neamului. Dacă nu înțelegem să ne onorăm demnitarii, nici alții în afară nu ne vor onora pe noi, ca popor”, a declarat, luni, deputatul ALDE, relatează Mediafax.

El a mai spus că, în orice sistem de drept, în orice națiune, care se pretinde a fi civilizată la vârful piramidei, se găsește salarizarea demnitarilor.

"Dacă vi se pare în regulă ca un ministru să fie mai prost retribuit decât un șef de serviciu sau un parlamentar decât șefa de la Administrativ sau de la Financiar-contabilitate, atunci înseamnă că greșesc eu. Trebuie să înțelegeți că un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro. Când am folosit expresia nimeni, evident nu m-am raportat la tot poporul român. La o mie de euro nu vor veni niște buni profesioniști sau niște oameni de moralitate să lucreze”, a mai spus deputatul ALDE.

Borza a apreciat că, dacă românii vor să aibă pretenția că trăiesc în democrație, într-un stat de drept și într-o economie de piață, trebuie să-și "onoreze cum se cuvine corpul demnitarilor".

Remus Borza s-a plâns, săptămâna trecută, în plenul Camerei Deputaților, de venitul pe care îl câștigă la Parlament."Avem o leafă mizeră, nu ne asigură traiul de zi cu zi. Nimeni nu poate trăi cu 1.000 de euro!”, a spus acesta, precizând că a renunțat în decembrie, când a preluat mandatul, la un salariu de 200 de ori mai mare.

Remus Borza s-a plâns, săptămâna trecută, în plenul Camerei Deputaților, de venitul pe care îl câștigă la Parlament.

"Avem o leafă mizeră, nu ne asigură traiul de zi cu zi. Nimeni nu poate trăi cu 1.000 de euro!”, a spus acesta, precizând că a renunțat în decembrie, când a preluat mandatul, la un salariu de 200 de ori mai mare.