Liberalii s-au reunit duminică, la Palatul Parlamentului din București, pentru a discuta pregătirea campaniei pentru alegerile locale, dar și rezultatele de până acum ale guvernului PNL.

Consiliul Național al PNL are pe ordinea de zi pregătirea campaniei pentru alegerile locale, prezentarea raportului de activitate al Guvernului, bilanțul politic al conducerii liberalilor și bilanțul grupurilor parlamentare.

Președintele Klaus Iohannis nu este prezent la eveniment, dar sunt în jur de 1.300 de membri ai partidului, parlamentari, primari și aleși locali. Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, prim-vicepreședintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, prim-vicepreședintele PNL și liderul grupului europarlamentarilor români din PPE, Rareș Bogdan, liderul deputaților PNL, Florin Roman, liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur, și vicepreședintele PNL, Virgil Guran, vor susține discursuri în cadrul reuniunii.

******************

Vicepremierul Raluca Turcan a spus, în discursul său, că Guvernul PNL a luat în primire o vistierie prăduită de PSD și că va veni în continuare cu angajări de răspundere în Parlament, pentru că Parlamentul nu mai dezbate, nu mai legiferează, nu mai funcționează, fiind "o instituție sechestrată de un partid care nu că nu mai conduce România și că trebuie să înceteze să-i mai saboteze pe cei care o conduc astăzi", transmite HotNews.

Ea a mai spus că Guvernul PNL a găsit resurse financiare pentru majorarea salariului minim pe economie, pentru indexarea alocațiilor de stat pentru copii, pentru respectarea calendarului de majorare a salariilor din sectorul public și pentru cuprinderea în buget a resurselor pentru majorarea pensiilor și că va face "tot ce îi stă în putere" pentru a găsi resursele financiare și pentru majorarea alocațiilor de stat pentru copii.

"50 de miliarde de lei (4,5% din PIB) alocăm anul acesta pentru investiții publice. Nu este atât cât ne dorim, dar este cu 60% mai mult decât a alocat PSD în 2018 și dublu față de anul 2017. Redeschidem cea mai mare parte a șantierelor de investiții abandonate de ani de zile din cauza partidului anti-dezvoltare PSD: școli, spitale, autostrăzi, centuri ocolitoare, căi ferate. Și nu decontăm facturile fictive, acolo unde încă mai sunt noroaie și dărăpănături", a continuat Turcan, spunând că este meritul acestui Guvern că nici măcar un singur euro din banii europeni nu a rămas necheltuit în 2019.

"Nu în ultimul rând, nu am uitat de promisiunea esențială pe care am făcut-o românilor, că legea va fi lege pentru toți și că niciun guvern nu va mai face din justiție scut pentru infractori. Am avut recent cel mai transparent proces de desemnare a șefilor de Parchete. Zilele Secției speciale sunt numărate. Vom corecta legile justiției, mutilate de PSD și vom reașeza întregul sistem pe principii sănătoase, europene", a mai spus Raluca Turcan.

Ea a afirmat că Guvernul va veni în continuare cu angajări de răspundere în Parlament, tocmai pentru că Parlamentul nu mai dezbate, nu mai legiferează, nu mai funcționează, fiind "o instituție sechestrată de un partid care nu admite că nu mai conduce România și că trebuie să înceteze să-i mai saboteze pe cei care o conduc astăzi".

"Alegerile anticipate sunt singura soluție corectă și legitimă pentru a ieși din blocajul impus de Parlamentul condus acum de dl Ciolacu. O nouă majoritate, care să reprezinte în mod autentic opțiunile din societate, va aduce guvernarea într-o nouă etapă", a adăugat Turcan.