Autoritățile române și Comisia Europeană au stabilit că e posibil ca termenul inițial de două luni s-ar putea să nu fie suficient pentru evaluarea PNRR, astfel că Bucureștiul a cerut o extindere de trei luni.

”România are ghinionul să aibă o opoziție isterică din partea PSD”, a declarat vineri, într-un interviu acordat HotNews, ministrul investițiilor și proiectelor europene (MIPE), Cristian Ghinea, referitor la informațiile lansate în spațiul public de social-democrați privind respingerea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”E a patra oară când Ciolacu anunță că a fost respins PNRR”, în condițiile în care documentul nici nu a fost evaluat, a mai spus ministrul USR PLUS.

”Până la 30 septembrie vom avea un răspuns de la Comisia Europeană. E foarte multă muncă de evaluare. În dialogul cu CE, am ajuns la concluzia că s-ar putea să fie nevoie de mai mult timp”, a anunțat Ghinea.

Ministrul a motivat această extindere a termenului prin faptul că România are al șaselea plan ca dimensiune.

”Am ajuns la ideea comună că (CE) s-ar putea să aibă nevoie de mai mult timp, dat fiind că regulamentul cere două luni, singura posibilitate de extindere e ca să ceară statul membru, ceea ce am agreat să facem: am cerut o extindere de trei luni”, a explicat Ghinea.

El a mai spus că Executivul de la Bruxelles poate termina evaluarea și în iulie, dar, dacă nu se va întâmpla, atunci va fi pe 30 septembrie, aceasta fiind ultima lună în care Comisia poate să dea un răspuns.

România a depus oficial PNRR. Urmează evaluarea Comisiei

Mai mult pe EurActiv »