O aeronavă C-27 J Spartan și o aeronavă C-130 Hercules, precum și 20 de militari, membri ai echipajelor și personal auxiliar, au decolat miercuri spre Grecia. Bilanțul incendiilor e în creștere: cel puțin 79 de morți și aproape 200 de răniți.

Aeronava C-27 J Spartan, care este configurată pentru stingerea incendiilor, precum și aeronava C-130 Hercules, trimisă pentru sprijin logistic, sunt puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale în cadrul mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene care coordonează răspunsul la dezastrele naturale și provocate de om la nivelul Uniunii Europene, relatează Mediafax.

Decizia a fost luată după ce ministrul Apărării, Mihai Fifor, a avut marți o serie de convorbiri telefonice cu ministrul elen al Apărării, Panos Kammenos, pe marginea situației de urgență din zona Attica, în urma incendiilor devastatoare manifestate în ultimele zile, soldate cu pierderi de vieți omenești, precizează MApN.

Și Cipru și Italia au trimis aeronave și pompieri pentru lupta împotriva incendiilor.

Între timp, bilanțul incendiilor a crescut: cel puțin 79 de morți, printre care 23 de copii, și aproape 200 de răniți, la care se adaugă numeroase persoane dispărute.

Potrivit președintelui Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade, niciun român nu se află printre victime. Nici MAE nu a primit cereri de asistență consulară din partea românilor care trăiesc în Grecia sau care se află în concediu în această țară.

Conform oficialilor locali, incendiile au fost aduse sub control. Un incendiu izbucnit în munții Geraneia, la aproximativ 70 de kilometri vest de Atena, este singurul în continuare activ, a informat ministrul grec al protecției civile, Nikos Toskas, informează DPA, preluată de Agerpres.

Este cel mai devastator incendiu din Grecia din ultimul deceniu.